У Маріуполі окупанти почали роздавати російські паспорти

1527 0
За словами радника міського голови, почалась фактична анексія Маріуполя.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

25 травня на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Сьогодні так звана днр дала старт для Маріуполя та наново окупованих територій Донецької області отриманню російських паспортів без отримання паспорту так званої днр. Фактична анексія зокрема Маріуполя почалась», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: В росії не розглядають обміну «Азовців» до «суду» над ними

Зазначимо, президент росії володимир путін спростив процедуру отримання російського громадянства для жителів Херсонської та Запорізької областей. Він вніс зміни до указу 2019 року, який спрощував отримання громадянства для жителів «Д/ЛНР» — тепер на таку ж процедуру претендуватимуть українці з Херсонщини та Запоріжжя. З-поміж іншого, указ передбачає, що заявку на громадянство мають розглядати не більше трьох місяців, пише Громадське.

 
Нагадаємо що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!