У Міносвіти затвердили умови вступу до вишів у 2022 році. Дати і терміни

1756 0
Умови прийому є обов'язковими для вишів незалежно від форми власності та сфери управління.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Міністерство освіти і науки затвердило умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Відповідний наказ підписав міністр освіти і науки Сергієм Шкарлетом, повідомляє Оsvita.ua.

Читайте також: Посилити роль математики. Як МОН планує змінити умови вступу до вишів у 2022 році

Вступ і ЗНО

У наступному році для вступу будуть приймати сертифікати зовнішнього оцінювання 2019, 2020, 2021 та 2022 років.

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на основі повної загальної середньої освіти на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) будуть зараховуватись бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів, творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра – з двох конкурсних предметів.

Старт вступної кампанії і терміни

Заяви вступники можуть подавати в електронній формі. Реєстрація електронних кабінетів для вступу на перший курс розпочнеться 1 липня.

Прийом документів стартує 14 липня і закінчиться 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, і 22 липня – для тих, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів.

Читайте також: Топ-20 шкіл Львова, чиї учні мають високі бали ЗНО. Інфографіка

Вступні іспити, творчі конкурси – з 1 до 13 липня включно. Водночас у період з 14 по 22 липня можуть проводитись додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для вступників, які вступатимуть на контрактну форму навчання.

Співбесіди планують провести з 17 до 19 липня.

Формування рейтингових списків абітурієнтів, які вступатимуть на основі ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів та оприлюднення списку «державників» відбудеться не пізніше 27 липня.

Читайте також: «Дистанційка навпаки допомагала», – Матвій Притула, який отримав найвищий бал на ЗНО

Вступники, які отримали рекомендації для зарахування, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 4 серпня.

Зарахування вступників за кошти державного або місцевого бюджету – 5 серпня.

Зарахування вступників на контрактну форму навчання – не пізніше 30 вересня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!