У МОН помітили збільшення студентів призовного віку та проведуть перевірку

1333 0
У 2022 році кількість здобувачів освіти збільшилась у 19 разів.
фото умовне

фото умовне

У Міністерстві освіти помітили аномальне збільшення серед студентів українських закладів вищої та передвищої освіти чоловіків призовного віку та пообіцяли вибіркові перевірки. Про це стало відомо з сайту Державної служби якості освіти. 

У повідомленні зазначено, що після аналізу електронних освітніх баз помітили аномальне збільшення контингенту здобувачів вищої та фахової передвищої освіти у 2022 році: в цілому у 19 разів, або на 1880%. Йдеться про найбільший сплеск нових студентів саме у приватних закладах освіти зі вступом на спрощених умовах (без вступних іспитів) та на спеціальностях з найдешевшою оплатою навчання.

Читайте також: В Україні оновили правила перетину кордону для студентів

«У такій ситуації Служба вбачає значні ризики, що можуть спричинити тривалі негативні наслідки на рівень організації освітнього та управлінського процесів, ступінь забезпечення закладів вищої освіти науково-педагогічними (педагогічними) працівниками, а також якість підготовки фахівців різних галузей», – додали в повідомленні. 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv з’ясовувало, скільки осіб у Львові та області повторно навчаються у державних та приватних вишах, якого вони віку, на яких спеціальностях вчаться та що для частини з них може змінитися, якщо закон щодо тих осіб, які вдруге здобувають вищу освіту, таки ухвалять. Читайте матеріал за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!