У Моршині вдалося досягти колективного імунітету проти Covid-19

1699 0
Там вже провакцинували 71% населення.

У Моршині, що на Львівщині, вдалося досягти колективного імунітету, провакцинувавши близько 71% населення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут. 

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

«У Моршині вже провакцинували 71% населення, тобто по факту, у них створений популяційний колективний імунітет. Зараз захворюваність там не реєструється, хоча цифри досить низькі по цілій області»,– каже Олег Когут.

За його словами, чим більше людей зробить щеплення, чим більше буде пунктів та центрів вакцини, тим швидше можна буде досягти результату. 

Наразі на Львівщині кількість щеплень від коронавірусу невелика – близько 320 тисяч. Щоб виробився колективний імунітет, потрібно вакцинувати 70% населення, тобто близько 1 млн 400 тисяч осіб, зазначив він. 

«Будемо нарощувати темпи і зараз маємо оптимістичну надію, що до осені провакцинуємо 10% населення, а до нового року досягнемо колективного імунітету», – каже Олег Когут.

Крім того, в колективний імунітет перехворілі не входять, адже для набуття імунітету потрібна саме вакцинація. 

На Львівщині зараз достатня кількість вакцин, тому можна очікувати, що кількість вакцинованих до кінця року сягне 70%. 

Читайте також: Без масових заходів та алкоголю. Міністр порадив, як святкувати День Незалежності

Нагадаємо, що уряд затвердив оновлений план вакцинації від коронавірусу до кінця цього року. Очікують, що до грудня 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин від Covid-19. 

У вересні планують робити більше, ніж 8,2 мільйона щеплень, а в жовтні, листопаді та грудні – по 8,5 мільйона.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!