У МОЗ анонсували продовження карантину після 22 червня

15531 0
Карантин і надалі буде адаптивний, але його адаптивність, можливо, існуватиме не на обласному рівні, а в межах конкретного населеного пункту.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Карантин в Україні через поширення коронавірусної інфекції планують продовжити й після 22 червня. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24»  заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

«Зараз він (карантин. – ред.) триватиме до 22 червня, це 100%. Після цього дивитимемося, як пом'якшення з 10 і 15 червня впливатиме на ситуацію», – сказав Віктор Ляшко.

За словами заступника глави МОЗ, якщо ця загальна картина коронавірусу в країні зберігатиметься на такому ж рівні, уряд знову перегляне критерії щодо послаблення обмежень.

Карантин і надалі буде адаптивний, але його адаптивність, можливо, існуватиме не на обласному рівні, а в межах конкретного населеного пункту.

«Усе залежатиме від епідемічної ситуації не тільки в Україні, а й в країнах Європейського союзу, які першими увійшли в епідемічний процес», – пояснив Віктор Ляшко.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

У МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 10 і 21 червня. На Львівщині послабленння карантину відклали через велику кількість хворих на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!