У МОЗ вважають, що 2022 стане останнім роком пандемії коронавірусу

1857 0
За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, поява вакцини і прагнення всіх країн світу досягнути високих рівнів охоплення щепленнями дає можливість сподіватися, що цей рік буде останнім для пандемії.
Фото: freepik

Фото: freepik

У Міністерстві охорони здоров’я сподіваються, що 2022 рік буде останнім роком пандемії коронавірусу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду, – передає УП. Життя.

«Вакцина, противірусні препарати прямої дії, менш агресивні штами SARS-CoV-2 – це чіткі сигнали що людство зможе подолати коронавірус. Поява вакцини і прагнення всіх країн світу досягнути високих рівнів охоплення щепленнями дає нам можливість оптимістично сподіватися, що 2022 рік буде останнім для пандемії», – каже Ляшко.

Читайте також: Питання дня. Чи відрізняється коронавірус у дітей від застуди

Водночас нова хвиля, яку спричинив штам Омікрон, збільшила кількість випадків у світі з 90 тисяч по 4 млн за місяць.

В Україну нова хвиля прийшла 2 тижні тому – кількість нових випадків Covid-19 тепер подвоюється щотижня. Утім, попри двократне збільшення заражень, кількість госпіталізованих зросла тільки на третину. А частка госпіталізованих серед хворих також є удвічі меншою, ніж під час хвилі Дельта.

Нагадаємо, що в Україні триває спалах коронавірусної хвороби: уже досягнули рекорду за кількістю позитивних ПЛР-тестів на добу – майже 36 тисяч та перевищили минулий максимум. Із огляду на досвід інших країн, слід очікувати пікових показників в Україні через 1-3 тижні. Детальніший прогнох НАН України читайте за посиланням

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!