Пік нової хвилі коронавірусу і рекордна кількість хворих на Covid-19 дітей. Прогноз НАН

1629 0
Протягом наступних днів в Україні очікують оновлення рекордів захворюваності на коронавірус.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні триває спалах коронавірусної хвороби: кількість нових інфекцій приблизно подвоюється кожен тиждень, уже досягнули рекорду за кількістю позитивних ПЛР-тестів на добу – майже 36 тисяч та перевищили минулий максимум. Із огляду на досвід інших країн, слід очікувати пікових показників в Україні через 1-3 тижні. Про це йдеться у прогнозі Національної академії наук.

«В будь-якому випадку протягом наступних днів нас чекає оновлення рекордів захворюваності. Заповненість лікарень зросла до 31%, хоча рівень смертності через Covid-19 поки що продовжує незначне зниження», – йдеться в повідомленні НАН України.

Читайте також: Питання дня. Чи відрізняється коронавірус у дітей від застуди

Середня кількість нових виявлень в Україні зросла до 18 987 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 125 смертей на день у середньому за останній тиждень. Згідно з прогнозними, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 29 878 (25012-34266) протягом тижня 26 січня – 1 лютого 2022 року та 39 241 (20596-52651) – протягом тижня 2 – 8 лютого 2022 року.

Попри зниження вакцинного захисту на тлі поширення штаму «Омікрон», його рівень проти госпіталізацій становить 75%, отже, за даними науковців, вакцини, що використовують в Україні, зберігають сильний захист від важкого перебігу хвороби.

Читайте також: У Львові вилікували від коронавірусу чоловіка, хворого на туберкульоз

Водночас частка дітей серед випадків хвороби та випадків госпіталізації досягла найвищих значень за весь час пандемії. Крім того, частка госпіталізованих серед випадків хвороби у віковій категорії 0-9 років перевищила відповідну частку у категорії 60-69 років.

Нагадаємо, що штам коронавірусу Омікрон поширюється швидше, ніж Дельта, і може заражати людей, які вакциновані або одужали від Covid-19. За даними ВООЗ, він викликає класичні симптоми коронавірусу, як-от: температура, кашель і втрата нюху лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. Детальніше про цей штам читайте в матеріалі за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!