У населених пунктах Львівської громади будуть свої поліцейські офіцери

1156 0
Уже вони почали працювати в тестовому режимі.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

У населених пунктах Львівської громади будуть свої поліцейські офіцери. Йдеться про програму, яка створена спільно з Головним управлінням Національної поліції у Львівській області. Вона передбачає посади 12 поліцейських у приєднаних до Львова громадах. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 19 жовтня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«У січні 2022 року був підписаний меморандум між Львівської міськрадою і ГУ Нацполіції області, який передачав сторення 12 посад поліцейських громад, які б мали працювати насамперед в приєднаних громадах: Винники, Брюховичі, Дубляни, Рудно. Станом на зараз війна дещо скорегувала процес і відтермінувала. Але ми відібрали вже поліцейських, вони почали працювати в тестовому режимі», – сказав під час засідання директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

Читайте також: У Славському запрацює перший на Львівщині «шериф»

Суть полягає у тому, що міська рада має долучитися до допомоги із приміщеннями, автомобілями та забезпеченням поліцейських, які будуть закріплені за кожним населеним пунктом громади. 12 поліцейських працюватимуть у тісній координації із офісами Львівської громади департаменту міської агломерації. 

Як повідомив під час засідання заступник керівника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець, для поліцейських уже закупили транспортні засоби. Наразі їм необхідні місця роботи, меблі, частково паливно-мастильні матеріали, а все решта забезпечує поліція.

«Тестовий режим показав, що це актуально, і в тих районах, де вони працюють, є позитивні відгуки від мешканців. Ми хочемо їх розмістити у Винниках – 4, Брюховичах – 2, Дублянах – 2 і Рудному. Вони будуть працювати з мешканцями тих територій, а відділки поліції у Львові так і залишаються. Йдеться лише про дальню територію, до якої не завжди дістається нога поліцейського. Для цього поліцейські пройшли навчання в Харківській області», – додає він.

Читайте також: Копи на велосипедах. Як ЄС допомагає реформувати львівську поліцію

Нагадаємо, що пілотний проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував у лютому 2019 року. Його запровадили в семи областях, охопивши 206 об’єднаних територіальних громад. Проєкт має охопити понад 29 тисяч населених пунктів.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!