У низці країн організували мітинги на підтримку захисників «Азовсталі»

1492 0
До акції приєдналися Швеція, Польща, Данія, Ізраїль, Велика Британія та інші країни.
Мітинг на підтримку захисників «Азовсталі» / Фото: Асоціація родин захисників «Азовсталі»

Мітинг на підтримку захисників «Азовсталі» / Фото: Асоціація родин захисників «Азовсталі»

У деяких країнах організували мітинги на підтримку захисників «Азовсталі». Сьогодні, 26 червня, відбувся перший день заходів. Про це повідомляє Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Так, акції відбувалися у Швеції, Чехії, Норвегії, Румунії, Данії, Польщі, Латвії, Ізраїлі, Великій Британії тощо.

«Сьогодні наші серця переповнені любов‘ю та вдячністю! Завершився перший день міжнародних мітингів «Azovstal. Free Mariupol defenders», – пишуть в асоціації. 

Сім’ї захисників Маріуполя зазначають, що акції, які проводилися на підтримку захисників «Азовсталі», охопили сьогодні всю Європу і чи не весь світ – цьому доказом є сотні фото та відео, які вони отримували протягом дня.

«Ми впевнені, що лише разом зможемо перемогти у цій боротьбі за захисників «Азовсталі», а наші герої після повернення будуть вражені, дізнавшись, скільки людей їх підтримували в цю лиху годину», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: З'явились кадри виходу українських захисників із «Азовсталі»

Нагадаємо, що після кількох місяців протистояння з росіянами у блокадному Маріуполі українські військові вийшли з території заводу «Азовсталь». Окупанти прорвалися на завод 4 травня. У Міноборони заявляли, що врятованих українських бійців обміняють на російських військовополонених. Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що більшість захисників Маріуполя перебувають на непідконтрольній Україні території Донецької області.

22 червня керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україні відома доля та місцеперебування майже всіх українських полонених військових, зокрема і захисників з «Азовсталі». Їх звільнення пройде поетапно, частина полонених може повернутися додому найближчим часом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!