З'явились кадри виходу українських захисників із «Азовсталі»

12582 0
Загалом із 16 травня вийшли уже 1730 бійців.
Скріншот з відео

Скріншот з відео

Американське видання Associated Press оприлюднило кадри Міноборони росії із «Азовсталі», звідки виходять українські захисники, пише УП.

Читайте також: Автобуси з бійцями із «Азовсталі» прибули до окупованої Оленівки

За твердженням рф, за попередню добу з «Азовсталі» вийшов ще 771 боєць полку «Азов». Загалом із 16 травня вийшли уже 1730 бійців, у тому числі 80 поранених.


Зазначимо, 18 травня, із заблокованого заводу вийшли 959 бійців. Команда Міжнародного комітету Червоного Хреста повідомила, шо реєструє сотні українських військовополонених із заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Нагадаємо, що міськрада Маріуполя повідомила, що 1 травня можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя. Раніше, 30 квітня, з «Азовсталі» евакуювали 20 цивільних. Учора близько 100 мешканців прибули на підконтрольну територію.

Зазначимо, 3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, яким 1 травня вдалося залишити заблокований завод «Азовсталь» гуманітарним коридором. А 6 травня під час евакуації цивільних громадян із Азовсталі від російських обстрілів загинули три українські захисники, ще шестеро отримали поранення.

Додамо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!