У парку культури у Львові облаштовують укриття. Які роботи планують провести у інших парках цьогоріч

1435 0
Цього року в парках будуть проводити лише першочергові заходи.
фото: лмр

фото: лмр

В 2024 році у Львові не планують капітальних робіт в парках, крім Замарстинівського, де створять інфраструктуру для реабілітації. У коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології Львівської міської ради Галина Микітчак уточнила, що цього року в парках будуть проводити лише першочергові заходи, такі як поточний ремонт чи підтримка в доброму стані.

«Наприклад, зараз у парку культури імені Богдана Хмельницького проводять ремонт стадіону. Це споруда подвійного призначення: зверху трибуни, а внизу укриття. Тому ремонтують, щоб було сховище. Також ми проводимо поточне утримання парків. У зв'язку з воєнним станом ми робимо лише першочергові заходи, які потрібні, щоб не втратити те, що є. Якщо відкласти роботи, то розтрати на їх розконсервацію і відновлення можуть значно зрости в майбутньому», – зазначила Галина Микітчак.

Читайте також: У парку культури у Львові облаштують укриття. Візуалізація 

Вона додала, що капітальні роботи зможуть провести лише, якщо будуть залучені спонсори.

Водночас, нещодавно у Львові проводили опитування мешканців щодо стану парків. Всі побажання мешканців управління екології врахує під час поточного утримання парків, а також, коли буде планувати закупівлі або заходи на наступні періоди.

Додамо, загалом на утримання парків в 2024 році у Львові виділили 107,8 млн гривень.

Нагадаємо, у Львові можуть створити рекреаційну зону в районі ринку «Галицьке перехрестя». Можливість створення об'єкту рекреації розглянуть в межах розроблення концепції північної частини Львова. Наразі над цим працює архітектурний відділ.

Юлія Кметик

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!