У Парку культури захопили землю. Директор готовий ламати паркан

6666 0
Компанія, яку пов’язують із власником «Оксі-банку» Олегом Баляшем, захопила частину території парку.
фото: Андрій Москаленко

фото: Андрій Москаленко

Компанія, що веде будівництво на вулиці Лижв’ярській, 42 у верхній частині Парку культури імені Богдана Хмельницького, пересунула паркан і захопила частину паркової території. Факт захоплення Tvoemisto.tv підтвердив директор парку Олександр Молодий.

«Це сталося, коли я пішов у відпустку, – розповів директор. – Кілька років тому вони загородили для будівництва близько 20 соток – удвічі більше, ніж мають в оренді. За документами вони будують офіс банку, хоча всі кажуть, що це особняк». Історія з будівництвом на Лижв’ярській, 42 тягнеться з 2011 року, а у вересні 2014 року розпочалося спорудження будівлі площею 1000 квадратних метрів.

Тоді Олег Баляш, власник «Оксі-банку» та низки інших львівських компаній, заявив у коментарі Zaxid.net, що припинить будівництво лише у разі відповідного рішення суду. Раніше правоохоронці довели факт незаконного продажу ділянки та нерухомості на ній ще 1992 року. Проте будівництво триває – зараз споруджено вже чотири поверхи будівлі.

Тепер, за словами Олександра Молодого, будівельники посунули паркан на кілька метрів у бік центральної алеї та стадіону «Юність», а також почали заливати підвалини для постійного паркана. Про захоплення написав у Facebook заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. Він пообіцяв, що «виїзна комісія з низкою служб згідно з чинним законодавством буде приймати неординарні рішення, аби захистити парк від захоплення». 

Учора провели комісійне обстеження території. За словами Андрія Москаленка, сьогодні розпочали роботи з прокладання мереж, що є необхідним для функціонування парку. «На території парку на декілька метрів було відсунуто огорожу. Акти всі складені. Ми вчора були на місці. Поліція також. Сьогодні на території, на яку була відсунута огорожа, треба прокладати мережі. Тому ЛМКП «Львівводоканал» і ЛКП «Муніципальна дружина» розпочинають роботи. Парк цього потребує. Співпало, що це територія, на яку було посунуто огорожу», – цитує Андрія Москаленка прес-служба ЛМР.

Олександр Молодий припускає, що розширення території будівництва могло відбутися на підставі одного з низки рішень суду, які має компанія Оксани Баляш – дружини львівського бізнесмена. «У понеділок я повернуся з відпустки, підніму всі документи і буду діяти. Покличу людей, і ми просто розберемо цей паркан», – сказав він.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!