У парку «Піскові озера» у Львові наповнюють водойму та планують висадити дерева

3257 0
Зараз відбувається наповнення водойми з додаткових джерел, оскільки природним шляхом це зайняло б багато часу.
піскові озера/ фото з відкритих джерел

піскові озера/ фото з відкритих джерел

У Львові в парку «Піскові озера», що у Франківському районі міста, з водойми вивезли намул і зараз додатково наповнюють її на 30 см. Зокрема, у парку планують покращити стан доріжок, які зіпсувала техніка, та посадити дерева. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Галина Микітчак.

«У парку вивезли намул та розрівняли той, який технічно неможливо було вивезти біля малої водойми, цю ділянку вирівняли і засіяли. Зараз відбувається наповнення водойми з додаткових джерел, оскільки природним шляхом це зайняло б багато часу. Також будуть покращувати стан доріжок, бо коли їздила важка техніка, трохи зіпсувала покриття, треба його відновити до зими», – зазначила керівниця управління. 

Читайте також: Як виглядають озера у Снопківському парку після очищення. Фото, відео

Зокрема, у парку висадять дерева, а також хочуть підремонтувати дитячий майданчик, але поки невідомо, чи зможуть зробити останнє до кінця цього року.

Додамо, що раніше була інформація, що у «Піскових озерах» планують замінити аератори, зариблення та бактерії, проте Галина Микітчак зазначила, що у планах управління екології не було даного виду робіт і їх не будуть реалізовувати.

Нагадаємо, що очистку озер планували провести до кінця 2022 року. У травні 2023 львів'яни почали скаржитися, що стан «Піскових озер» залишається занедбаним, а роботи не продовжують виконувати. У липні з парку почали вивозити намул на мулові поля «Львівводоканалу». 

Юлія Кметик

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!