У Львові завершують очистку «Піскових озер», яку мали зробити ще минулого року

2473 0
Після вивозу намулу там планують зробити берег, підсіяти траву та додатково наповнити водойму.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У Львові з водойми у парку «Піскові озера» вивозять намул. 3,5 тисяч тонн планують повністю забрати за два тижні та вивезти на мулові поля «Львівводоканалу». Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Як йдеться у повідомленні, вивіз намулу – це завершальний етап робіт, які розпочали ще два роки тому. Після вивозу там планують зробити берег, підсіяти траву, де потрібно, наповнити водойму додатково, бо рівень води там недостатній. Також розглядають ремонт доріжок чи заміну елементів благоустрою. Водночас, обіцяють зробити лише найнеобхідніше.

Читайте також: Як виглядають озера у Снопківському парку після очищення. Фото, відео

«У 2021 році ми замовили звіт про інженерно-гідрогеологічні вишукування, в якому було вказано, що є потреба очистки цих озер від мулу. В 2022 році були замовлені послуги з очистки від намулу, який був складений на березі. Технологічно процедура вимагала, аби цей намул якийсь час просох. І, власне, зараз ми завершуємо ці роботи з покращення благоустрою, вивозимо цей намул. Ми змушені його вивезти, бо інакше не зможемо покращити благоустрій водойми, наповнити її і привести до належного стану», – розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Галина Микітчак.

Зокрема, намул вивозять працівники компанії «Семар Поділля», яка виграла тендер. Намул спершу згрібає екскаватор, далі його навантажують на машини і вивозять на мулові поля. Загалом на вивезення усього намулу за прогнозами підрядника піде до двох тижнів. Також чимало залежить від погодних умов.

Читайте також: Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер

Нагадаємо, що очистку озер планували провести до кінця 2022 року. В управлінні екології зазначали, що планують замінити аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів та правильні рослини. Наповнення озер повинне було відбуватися зокрема й водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами. У травні львів'яни почали скаржитися, що стан «Піскових озер» залишається занедбаним, а роботи не продовжують виконувати. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!