У Першому ТМО Львова вказали, що мобілізація медпрацівників загрожує життю та здоров’ю громадян

4311 0
Мобілізацію медпрацівників в умовах воєнного стану проводять в тих умовах, що і інших категорій населення.
Фото умовне

Фото умовне

У Першому територіальному медоб’єднанні заявили про нестачу медпрацівників через мобілізацію. Про це у відповіді на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомив керівник установи Олег Самчук. 

Керівник КНП пояснив, що мобілізацію медпрацівників в умовах воєнного стану проводять в тих умовах, що і інших категорій населення. Проте саме призов медпрацівників призводить до нестачі спеціалістів у медустанові. 

«Це унеможливлює надання якісних медичних послуг, що в свою чергу загрожує життю та здоров’ю громадян України», – йдеться у відповіді директора ТМО. 

Водночас Олег Самчук зазначив, що механізм бронювання військовозобов’язаних працівників комунального медпідприємства відбувається за списками військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Зазначимо, відповідно до 25 статті Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», бронюванню підлягають громадяни, які працюють в органах державної влади, в інших державних органах, в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).

Згідно з постановою Кабміну № 194, бронювання військовозобов'язаних здійснюється органами держвлади, іншими держорганами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби армії або населення.

Які підприємства можуть бронювати працівників на Львівщині читайте тут.

Нагадаємо, що нещодавно двох медичних фізиків онкологічного центру Першого медоб’єднання Львова викликали до ТЦК та СП. Деталі інциденту – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!