У понеділок у Львові можуть заборонити роботу садочків

7204 0
Ситуація із захворюваністю у Львові – складна і має тенденцію до погіршення впродовж наступних кількох тижнів.
Photo by yue su on Unsplash

Photo by yue su on Unsplash

Штаб із протидії коронавірусу в понеділок розгляне питання роботи садочків у місті. Як заявив міський голова Андрій Садовий, ситуація із захворюваністю у Львові – складна і має тенденцію до погіршення впродовж наступних кількох тижнів, відтак може виникнути потреба у введенні додаткових карантинних обмежень.

Прогнозуючи ймовірне закриття садочків Андрій Садовий навів досвід Польщі.

Читайте також: Львів посилює карантин. Усі школи переходять на дистанційне навчання

«Прогнозуємо, що наступні 2 тижні буде зростання статистики. Можливо, доведеться вводити нові карантинні обмеження. Польща, скажімо, повністю припинила роботу дитячих садочків. Ми це рішення будемо обговорювати на штабі вже в понеділок», – заявив він.

Він додав, існуючі обмеження мають дати результат, однак цей штам набагато сильніший, ніж той, що був раніше.

Нагадаємо, в обласній дитячій лікарні Охматдит у реанімації під апаратами ШВЛ перебувають 10-річна дитина та 17-річна дівчина. 

«17-річна дівчина важка. Ще є один 17-річний хлопець на кисні. Перебіг у цих хворих був стрімким. Двоє найважчих захворіли у березні – 7-го і 10-го числа, їх були змушені підключити до апаратів ШВЛ. Вдома вони довго не були, просто перебіг є більш агресивним, у них швидше наросла дихальна недостатність», – розповіла директорка лікарні Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Як повідомила експертка департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька, на Львівщині активізувався мутований вірус британського штаму. Він більш заразний та вражає всі вікові групи.

Читайте також: Без меж. Як дистанційне навчання впливає на психіку дітей і підлітків

«Перебіг коронавірусу у хворих здебільшого важкий, незалежно від віку. Звісно, найвразливішими є ті, хто має цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, онкологію та ті, хто отримує імуносупресивну терапію», – каже вона.

За її словами, при перших ознаках нездужання – нежиті, підвищеної температури, болі у м’язах, суглобах, кишкових розладах, втраті апетиту, нюху, смаку, а також кон’юктивітах, залишатися вдома і звертатися за медичною допомогою до сімейних лікарів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!