У повітряному бою загинув найкращий український льотчик-винищувач у світі

6949 0
Пілот відволікав на себе ворожу авіацію.
Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

У повітряному бою загинув український льотчик-винищувач Олександр Оксанченко, який став найкращим у світі. Він відволікав на себе ворожу авіацію. Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Читайте також: На війні з Росією загинули двоє бійців 24-ї ОМБр імені Короля Данила

Льотчик став учителем для багатьох українських пілотів. Виконав понад дві тисячі льотних годин, здійснив тріумфальні польоти на авіашоу – SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest. Завдяки цьому його стиль та почерк виконання фігур вищого пілотажу знає весь світ.

Читайте також: У боях за Україну загинув випускник львівського військового ліцею 

Його учні в інтерв’ю розповідали, що таких людей як Олександр Оксанченко – одиниці. Сподівалися, що вчитель ще довго суворо контролюватиме й оцінюватиме їхні маневри в небі. Льотчик вважав, що всі нагороди та статуетки – це дрібниці, переконував, що потрібно інвестувати в авіацію. А щоб це розуміти, потрібно вивчати історію.

Льотчика Олександра Оксанченка удостоєно звання Героя України посмертно (УП України №78/2022).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!