У разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч вже на кордоні, – МВС

1084 0
Україна заміновує території на кордоні з білоруссю.
Фото умовне

Фото умовне

Мінування на кордоні України з білоруссю є виключно оборонним заходом, у разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч безпосередньо на кордоні.

Джерело: УП з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ України Ігоря Бондаренка під час брифінгу в Military Media Center 12 жовтня

«Логіка дій України є вимушено оборонною. Ми вже мали факти наземного вторгнення з боку нашого північного сусіда, використання його інфраструктури та здійснення обстрілів – інакше реагувати ми не можемо. Втрати з боку агресора будуть високі (у разі вторгнення з півночі  ред.), а відсіч буде надана безпосередньо на кордоні», – сказав він.

Читайте також: Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта

Бондаренко додав, що у жовтні місяці Україна готова до можливого вторгнення з півночі в рази краще, ніж, наприклад, у червні. Бондаренко наголосив, що замінування також є лише оборонним заходом. 

Нагадаємо, 10 жовтня голова Державного прикордонного комітету білорусі Анатолій Лаппо поскаржився, що Україна готується до можливого наступу з боку його країни. Зокрема, підриває мости та заміновує дороги.

Також додамо, що Tvoemisto.tv у матеріалі «Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта» зʼясувало те, що означають масові ракетні обстріли України росією, скільки у неї залишилося ракет та іншого озброєння, чому не можна сідати за стіл переговорів з путіним, чому російські смертники навіть у куфайках та з гвинтівками старого зразка воюватимуть до останнього, і до чого готуватися цивільному населенню України.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!