У росії встановили корупційні «тарифи» за відстрочку від мобілізації, – Генштаб

1144 0
Відстрочка від мобілізації там коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення.
Фото: ТАСС

Фото: ТАСС

У Хабаровському краї посадові особи, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні «тарифи». Так, відстрочка від мобілізації там коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення. Також окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське. Авіація Сил оборони завдала 9 ударів, підтверджені ураження 1 опорного пункту, 3 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 5 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили 1 БпЛА. Ракетні війська і артилерія уразили 6 командних пунктів, 13 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади з боєприпасами, 1 зенітний ракетний комплекс та 4 засоби ракетних військ і артилерії ворога.

Читайте також: Експерт припустив, де росія може тримати ядерну зброю

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник продовжує обстріли населених пунктів з танків та артилерії різних типів:

  • на Слобожанському – біля населених пунктів Уди, Стрілеча, Зелене, Нескучне, Пристін та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку – поблизу населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янське, Блакитні Озера;
  • на Бахмутському – Соледар, Спірне, Бахмутське, Бахмут, Зайцеве та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Карлівка, Первомайське, Тоненьке, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – біля населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Павлівка, Времівка, Нескучне та Шевченко.
  • на Запорізькому – активних наступальних дій противник не вів. Вогневого ураження завдано в районах населених пунктів Залізничне, Дорожнянка, Новопіль, Темирівка, Білогір’я, Гуляйполе, Мала Токмачка та Кам’янське.
  • на Південнобузькому – обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад тридцяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Новогригорівка, Партизанське, Киселівка, Благодатівка, Калинівка, Високопілля, Архангельське, Осокорівка та Біла Криниця.

 

Додамо, що противник завдав 3 ракетних та 5 авіаційних ударів, понад 15 обстрілював з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України. Вранці, 30 вересня, російські окупанти скоїли черговий акт тероризму, завдали ракетного удару по колоні цивільного автотранспорту, що з гуманітарною метою пересувалась по території Запорізької області. Удари було завдано ракетами ЗРК «С-300». За попередньою інформацією, загинуло щонайменше 25 людей, значно більше зазнали поранень.

Читайте також: З росії втекло більше людей за час мобілізації, ніж задіяли для вторгнення у лютому, – розвідка

Крім того, для руйнування цивільної інфраструктури міст, ворог продовжує використовувати ударні БпЛА «Shahed-136» іранського виробництва. Від ворожих ударів постраждало понад 25 населених пунктів. Зокрема, Костянтинівка, Запоріжжя, Миколаїв, Гуляйполе, Рідкодуб, Білогорівка, Новоандріївка, Благодатівка та Миролюбівка.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!