У Святоюрському соборі сьогодні встановлять ікону з мощами покровителя материнства

1168 0
Ікона святого Герарда пробуде в Соборі до 26 жовтня.

В Соборі святого Юра у Львові сьогодні, 16 жовтня, встановлять ікону з мощами святого Герарда. Моління до ікони триватиме дев’ять днів, повідомляють у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

Мощі святого Герарда передали редемптористи з Австрії. В Соборі також є супровідний лист-засвідчення генерального постулятора від 30 грудня 1904 року, відразу після канонізації св. Герарда. Сам мощовик вкладено в ікону.

Програма почитання: 

16 жовтня о 17.00 – Всенічне Бдіння з нагоди встановлення ікони з мощами святого Герарда

Неділя, 17 жовтня, – виставлення ікони з мощами до почитання

З понеділка, 18 жовтня, до вікторка, 26 жовтня, в Архикатедральному соборі святого Юра опісля Святої Літургії о 18.00 буде дев`ятиденне моління до святого Герарда. 

Читайте також: На реставрацію собору святого Юра у Львові виділили майже 15 млн грн

Додамо, що Святий Герард – редемторист, католицький святий, чудотворець. Чимало християн у цілому світі шанують його як покровителя материнства, матерів, особливо породіль, дітей, сім’ї, доброї сповіді. Беатифікований 29 січня 1893 року Папою Левом XII. Канонізований 11 грудня 1904 року Папою Пієм X.

У квітні 1749 року, проявляючи незвичайну упертість і бажання повністю віддати себе Христу, був прийнятий редемптористами, які вели місії в його рідній місцевості. Після пробного періоду і новіціяту в Деліцето, 16 липня 1752 року склав монаші обіти.

Одним із важливих засобів навернення людей до Бога у св. Ґерарда був його дар творити численні дива, за що його навіть назвали «Чудотворцем XVIII сторіччя». Коли його просили про чудодійну поміч в оздоровленні безнадійно хворих чи у інших добрих справах, він з молитвою та із знаменням Хреста мовчки виконував ці прохання.

Читайте також: На реставрацію собору святого Юра у Львові виділили майже 15 млн грн
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!