У трьох росіян конфіскували землі на Львівщині

779 0
Громадяни рф отримали у спадок землі сільськогосподарського призначення
Умовне фото

Умовне фото

Суд задовольнив позови Жовківської окружної прокуратури Львівської області про конфіскацію земель у трьох громадян росії.

Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, йдеться про три земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що розташовані на території трьох територіальних громад Львівського району. Їх загальна площа становить майже 2 га.

Читайте також: Біля Львова невідомі самовільно захопили 50 га землі і завдали збитків майже на 2 млн грн

Прокурори встановили, що громадяни рф отримали у спадок землі сільськогосподарського призначення. Проігнорувавши вимоги земельного законодавства України, упродовж року вони не здійснили відчуження землі. Це стало підставою для звернення прокурорів до суду з метою недопущення незаконного володіння землями України.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення у Львівській області конфіскували 21 земельну ділянку, яка належить громадянам рф. Відтак за понад два роки з початку активної фази війни прокуратура через суд змогла повернути у власність держави 13,74 га землі, яка раніше належала росіянам. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!