У ЦНАПах Львова продовжили термін зберігання оформлених паспортів

1258 0
До закінчення дії воєнного стану та обмежень, повʼязаних з пандемією коронавірусу в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ЦНАП та ДМС необмежений термін.
Фото: РБК

Фото: РБК

Через воєнні дії на території України всі паспортні документи можуть зберігатись необмежений термін. Така постанова діятиме до закінчення воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу в Україні. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Раніше оформлені документи зберігались у центрах надання адміністративних послуг, після чого їх повертали на зберігання до відповідного територіального підрозділу ДМС. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігався у ЦНАП протягом 1 місяця, а ID-картка протягом 3 місяців. Готова ID-картка і паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігались у ДМС протягом 2-х років, та після закінчення терміну зберігання у ДМС людина могла написати заяву і продовжити термін зберігання паспортного документа ще на 3 роки.

Читайте також: Українцям дозволили обміняти паспорт на ID-картку

Зараз документи зберігатимуться у ЦНАП необмежений термін. Для цього не потрібно писати жодних додаткових заяв чи звернень.

Нагадаємо, що уряд вніс зміни до правил надання послуг поштового зв’язку. Зокрема, громадянам України дозволили пересилати закордонні паспорти у міжнародних поштових відправленнях. А паспорти громадян України, термін дії яких закінчився під час воєнного стану, залишаються дійсними.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!