У жовтні можна буде спостерігати два зорепади. Коли чекати

1113 0
Йдеться про потік Драконіди та потік Оріоніди.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

У жовтні з Землі можна буде спостерігати два метеорних потоки, які вийдуть на пік цього місяця. Йдеться про потік Драконіди та потік Оріоніди. Про це повідомляє Ліга.нет.

Як пишуть британські музейники, пік потоку Драконіди буде 8-9 жовтня. Останніми роками він не був надактивним, проте був дуже яскравим у 1933 і 1946 році. Цей потік формується, коли земна орбіта перетинає частину сліду комети 21P/Giacobini-Zinner. Навіть крихітний уламок комети, розміром із піщинку, здатний залишити яскраву смугу на нічному небі.

Читайте також: Телескоп Hubble зробив заворожуюче фото туманності Метелик

Особливість потоку – за ним краще спостерігати у вечірній час, а не в ранкові часи, як це часто буває з іншими потоками.

Також у жовтні буде метеорний потік Оріоніди, пишуть американські любителі космосу. Його пік припаде на 20-21 числа другого осіннього місяця. Зазначають, що Оріоніди – зорепад середньої сили, зазвичай, за годину можна побачити 10-20 метеорів. Водночас іноді він може досягати високої активності. Наприклад, у 2006-2009 роках під час потоку Оріоніди було видно 50-75 метеорів на годину – це можна порівняти з яскравим серпневим потоком Персеїди.

Нагадаємо, що в серпні львів'яни неозброєним оком спостерігали пік метеорного потоку Персеїди. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!