УГКЦ оприлюднила звернення з приводу пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі.

2922 0
Синод Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ оприлюднив своє звернення щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Єпископи висловили співчуття родинам загиблих рятувальників, а також стверджують, що пожежа є джерелом екологічного лиха.
фото: варта-1

фото: варта-1

«Наприкінці травня виникла пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова, яка забрала дорогоцінне життя людей. Ця трагічна ситуація глибоким болем і сумом відгукнулася в серцях усіх християн і небайдужих громадян України. Сьогодні вона є джерелом екологічного лиха, яке може зашкодити здоров’ю сотень тисяч людей», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті

Також єпископи висловилии глибоке занепокоєння з приводу багаторічної недбалості відповідальних осіб і структур, які не спромоглися запобігти цьому лихові та його наслідкам.

«Сподіваємося, що буде проведене належне розслідування задля з’ясування правди. Нашою спільною відповідальністю є гідне ставлення до довкілля, яке є даром Творця, та здійснення необхідних кроків, щоб наслідки нашої людської життєдіяльності не були небезпечними для нас і для майбутніх поколінь… ми повинні докласти всіх зусиль для подолання наслідків цієї трагедії і навчитися допомагати одне одному».

Як Tvoemisto.tv повідомляло раніше, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!