УГКЦ проголосило 24 лютого всецерковним днем посту, молитви та милостині

7488 0
24 лютого мине рік від початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України.
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Photo by NeONBRAND on Unsplash

24 лютого 2023 року в усіх єпархіях та екзархатах Української греко-католицької церкви в усьому світі проведуть день посту, молитви та милостині. Таку ініціативу від імені Синоду Єпископів проголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. Про це повідомили у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

24 лютого мине рік від початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України. За рішенням єпископів УГКЦ, уся Церква цей день проведе в пості, молитві і творенні діл милосердя. У цей день, о 12:00, на «Живому телебаченні» розпочнеться 12-годинний молитовний марафон, який об’єднає у молитві всіх вірних на всіх континентах. До посту немає окремих приписів — ідеться про обмеження і самодисципліну відповідно до можливостей кожного вірного.

Читайте також: Як зміняться дати свят унаслідок календарної реформи в УГКЦ

«Нехай цей день стане для нас нагодою комусь вчинити добро: сумного потішити, нагого одягнути, змерзлого зігріти, голодного нагодувати. У цьому часі жертвуймо свої духовні зусилля і наші молитви за перемогу українського народу в цій нерівній борні, а також за наше військо», — закликав Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що предстоятель Православної Церкви України Епіфаній благословив посилену молитву в річницю російського вторгнення.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!