Україна та ще 30 держав скликають екстрене засідання Радбезу ООН

839 0
В Україні внаслідок ранкової атаки загинуло 30 людей.

Через масований ракетний удар росіян зранку 29 грудня Україна та 30 держав-союзників ініціюють термінове засідання Ради Безпеки ООН. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

«Україна разом з трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського головування із запитом на скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ракетної та дронової атаки Росії, що призвела до великої кількості цивільних жертв та руйнувань цивільної інфраструктури», – зазначив Кулеба.

Що відомо про масовану ракетну атаку по Україні вранці 29 грудня

29 грудня зранку окупанти здійснили масовану повітряну атаку по Україні. Лише по Львівщині було випущено 15 ракет та 14 безпілотників. Загалом же по Україні росіяни випустили понад сотню ракет.

Значну частину із них знищила протиповітряна оборона. Однак є і влучання. Внаслідок цієї атаки в Україні загинуло 30 людей, понад 160 отримали різні поранення.

Читайте також: Російська ракета порушила повітряний простір Польщі

Відомо також, що одна із російських ракет залетіла у повітряний простір Польщі. Вона пробула там приблизно три хвилини, а тоді знову повернулась на територію України, де її знищила ППО.

Уся актуальна інформація щодо ракетної атаки по Львову за посиланням

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!