Українці створили екобатарейки, які заряджаються за 5 секунд

2192 0
Групою українських фахівців було розроблене і запатентоване автономне перезаряджувальне джерело струму постійної напруги на базі новітніх конденсаторів, в яких енергія накопичується за рахунок поляризації подвійного електричного шару на межах розділу «анод-електроліт» і «катод-електроліт».
фото: ecotown.com.ua, batarejka.weebly.com, www.volynnews.com

фото: ecotown.com.ua, batarejka.weebly.com, www.volynnews.com

Головною перевагою батарейки на базі таких конденсаторів є:

- швидкий час заряду пристрою: Близько 5-8 секунд.

- циклів перезарядки: не менше 500 тис разів.

- відсутність проблем з утилізацією: в конструкції застосовуються нейтральні для довкілля, хімічні елементи та сполуки.

Запропоноване джерело струму складається з електрофізичного (конденсаторного) накопичувача електричної енергії та зарядного пристрою із засобами контролю.

Читайте також: 30 корисних звичок, що збережуть екологію

У цьому пристрої використовуються суперконденсатори з подвійним електричним шаром в якості вторинних джерел живлення для заміни акумуляторів. Відомо, що конденсатор в якості джерела напруги безпосередньо використовувати не можна. Тому, основні завдання запропонованого проекту, полягають у наступному:

1. Створення перетворювача - стабілізатора напруги, оскільки розряд конденсатора на відміну від акумулятора носить експонентний характер, а на виході необхідно отримувати постійний рівень напруги.

2. З метою підвищення кулонівської ефективності пристрою пропонується оптимальне включення окремих конденсаторів в батарею (це ноу-хау розробників).

3. Відсутність саморазряду конденсатора в режимі холостого ходу досягається завдяки застосуванню спеціального вузла (це ноу-хау розробників).

4. Оскільки згідно п.2 батарея конструюється з окремих конденсаторів, розробники створили спеціальний зарядний пристрій для обслуговування і заміни популярних батарей типу АА, ААА (це ноу-хау розробників).

Читайте також: 16 порад, як простими вчинками допомогти нашій планеті. Інфографіка

На основі конденсаторів, які випускаються промисловістю, запропонований розробниками пристрій може використовуватися для вирішення таких завдань, як живлення електронних пристроїв, що споживають мало енергії, не дорогі і швидко розряджаються. Наприклад:  

- електричні годинники,

- пульти управління, 

- комп'ютерні мишки, 

- клавіатури, 

- елементи живлення для дитячих іграшок і т.д.

Подальший розвиток запропонованого пристрою можливий на основі використання конденсаторів з високою щільністю енергії, що запасається. Наприклад, при застосуванні суперконденсаторів на графенах і максенах (щільність до 350 фарад на грам), можна досягти рівня ємності літій-іонних акумуляторів. При цьому запропоновані підходи і технічні рішення будуть придатні і при створенні пристроїв на основі конденсаторів надвеликих густин.

Всі свої ноу-хау розробники готові патентувати із зацікавленими інвесторами в різних країнах. Більш детальну інформацію щодо винаходу можна дізнатися у самих розробників за електронною поштою: [email protected].

Джерело: EcoTown


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!