Українці запустили сервіс для онлайн-суперечок

1852 0
Двоє киян вирішили додати в Інтернет конструктив і створили сайт, на якому можна знайти однодумців, проводити дискусії та сперечатися.

На платформі Widebate можна прослідкувати різницю в баченнях людей з різних країн, дослідити різні точки зору, висловитися та почути, як інші ставляться до вашої думки.

Авторами та розробниками ідеї є двоє українців – Андрій Стегно та Олексій Охріменко, а за зразок взяли відомі ресурси – Reddit та StackOverflow. Для користувачів сайту створили декілька правил:

- не можна просто поставити лайк – можна голосувати за або проти;

- кожен голос - це коментар, який теж може бути оскаржений і дебатований;

- кожен голос впливає на всі голоси, які були в системі раніше. Отже, кожен голос змінює рейтинг теми дискусії;

- у кожного користувача є рейтинг, як на StackOverflow.

Новий сервіс дозволить позбутися інтернет-тролів та флудерів: їх будуть блокувати й коригувати вплив їх голосів. Також програмісти планують запровадити можливість переводити дискусії з інших сайтів та соцмереж – на Widebate.

За матеріалами: Українська правда, Ain

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!