Українцям допоможуть знайти роботу в Польщі без посередників

3513 0
Органи влади обох країн створять спеціальну базу даних.
фото: studway.com.ua

фото: studway.com.ua

Між польським воєводством Нижня Сілезія та Україною створять так званий безпечний коридор працевлаштування, інформує «Польське радіо». Як вказано у повідомленні, йдеться про боротьбу з фірмами, які займаються парацевлаштуванням українських громадян у Польщі. За свої послуги посередники беруть половину заробітків українських клієнтів, а в разі розірвання договору – лякають високими штрафами.

Читайте також: У Польщі хочуть змінити процедуру працевлаштування українських заробітчан

Голова Агентства регіонального розвитку «Arleg» Лукаш Пузьнєвський наголосив, що про цю проблему маршал Нижньосілезського воєводства розмовляв зі своїм відповідником у Києві:

«Ми повинні створити для українських працівників чесні умови, щоб за свою важку працю вони отримували гідні гроші» -- наголосив Лукаш Пузьнєвський.

За його словами, у Києві створять базу даних з вакансіями у польських фірмах та підприємствах – щоби зацікавлені працевлаштуванням у Польщі українці могли знаходити роботодавця, оминаючи посередників у працевлаштуванні.

За даними з різних джерел, у Польщі офіційно працює понад мільйон громадян України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!