Політична реклама

Українцям радять не їхати в Лівію

1164 0
Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам не їздити до Лівії через внутрішньополітичну ситуацію в цій країні, пише Інтерфакс з посиланням на прес-секретаря МЗС Олександра Дикусарова

«За нашою інформацією, є громадяни, які зараз планують здійснити поїздки в цю країну», - сказав Дикусаров. Він підкреслив, що це небезпечно, і тому зовнішньополітичне відомство України рекомендує утриматися від таких подорожей, а українцям, які перебувають там, - повернутися на батьківщину.

Що стосується затриманих в Лівії громадян України, то за інформацією МЗС, ситуація не змінилася - вони як і раніше знаходяться під арештом. «Досі нашим громадянам не висунуті ніякі офіційні звинувачення", - сказав О.Дікусаров.

За його словами, переговори з лівійською стороною тривають, відпрацьовуються різні варіанти звільнення громадян, у тому числі на дипломатичних майданчиках в інших країнах.

«Хочу підкреслити, що це питання не зрушилося з місця виключно через внутрішньополітичну ситуацію в Лівії», - зазначив він.

Як повідомлялося, 5 вересня 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

На початку грудня 2011 року директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Андрій Олефір заявив, що вина затриманих українців досі не доведена, і це офіційно визнають лівійські колеги. За інформацією МЗС, регулярно громадян України відвідують дипломати. Вони привозять необхідні продукти харчування, предмети гігієни, а також надають можливість спілкуватися з родичами затриманих по телефону.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова 13 лютого 2012 р. заявила, що 28 українців, які перебувають під арештом в Лівії, найближчим часом повернуться в Україну.

Джерело: "Вголос"

ТЕГИ: подорожі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!