«Укрзалізниця» випробувала нове сполучення між Варшавою та Рава-Руською

1575 0
Відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

У четвер, 6 квітня, успішно завершилася тестово-випробувальна поїздка євроколією 1435 мм із Польщі до Рава-Руської. Про це повідомили в пресслужбі «Укрзалізниці». 

На борту першого рейса разом із залізничниками перебували Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик та Віцепрем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

У повідомленні йдеться, що в перспективі розглядатиметься проєкт подовження європейської колії безпосередньо до Львова.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Нагадаємо, що у середу, 5 квітня, українські та польські залізничники спільно почали проводити тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Тоді у тестову поїздку вирушив перший поїзд. У такий спосіб для пасажирів польського напрямку Рава-Руська (Львівська область) стане пунктом пересадки між поїздом на євроколії та поїздом «Укрзалізниці» на українській колії, який у свою чергу домчить пасажирів до Львова.

Додамо, що відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого оголосять дату старту регулярного сполучення.

Фото «Укрзалізниці» 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!