Укрзалізниця хоче збудувати житло та офіси на місці приміського вокзалу

5434 1
А міськрада Львова хоче 4-рівневий паркінг.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла у коментарі Tvoemisto.tv про наміри Укрзалізниці щодо території біля головного львівського вокзалу та будівлі двірця.

За словами Ірини Маруняк, 21 січня за ініціативи Укрзалізниці у Києві відбулась нарада.

«Там ми запропонували, щоб на ділянці, що є у постійному користуванні Укрзалізниці, збудувати спільно, у державно-приватному партнерстві, 4-рівневий паркінг на 800 місць. Площа тієї ділянки – 9450 метрів квадратних. Це та ділянка, де автостоянка. Паркінг мав би бути наземним», – говорить Ірина Маруняк.

Читайте також: На залізничному вокзалі Львова відкрили пункт контролю через державний кордон

Натомість, каже вона, Укрзалізниця запропонувала інший варіант можливої співпраці. Ідеться про перенесення приміського вокзалу впритул до залізничного вокзалу. Тоді на звільненій ділянці, що в постійному користуванні Укрзалізниці, запропоновано збудувати торгово-розважальний центр, офісні приміщення, житло і два паркінги по тисячі місць кожен.

Окрім того, говорить Ірина Маруняк, міськрада Львова дізналась зі ЗМІ, що Укрзалізниця планує віддати в концесію частину приміщень вокзалу.

«Ми запропонували не здавати їх в концесію, а передати у комунальну власність, якщо залізниця і уряд вважають, що нема можливості утримувати будівлю. Тут питання ризику. В умовах гібридної війни ніхто не може гарантувати, що за потенційним концесіонером не стоятиме прямий вплив Росії – агресора», – каже Ірина Маруняк і додає, що Укрзалізниця на пропозицію не пристала і планує таки провести конкурс на визначення концесіонера. Про які саме приміщення вокзалу ідеться, у місті ще не знають.

Заступниця міського голови з питань ЖКГ говорить, що місто цьогоріч має продовжити реконструкцію території біля вокзалу.

«Якби там був ще паркінг, це був би цілий комплекс і це належало би громаді Львова», – каже вона.

Оскільки на першій ознайомчій зустрічі сторони спільної мови не знайшли, то, за словами Ірини Маруняк, наприкінці лютого має відбутися ще одна, але вже у Львові.

Читайте також: Великий план залізниці або Чи потрібна нам євроколія до Скнилова?

«Ми домовились, що до того часу працюватимуть наші та їхні архітектори. Також має працювати управління земельних ресурсів – тут треба чітко бачити межі ділянки Укрзалізниці і знати, що там можна будувати за законом. Коли будуть готові матеріали від спеціалістів, місто розгляне різні варіанти. Тоді ж будемо уточнювати плановані терміни», – говорить Ірина Маруняк.

Нагадаємо, німецька компанія Deutsche Bahn офіційно підтвердила, що співпрацюватиме з Україною щодо Укрзалізниці.

Олександра Бодняк


Читайте також:
25 Січня, 2020 20:16
Петро А за Садовим також потенційно може стояти країна агресор!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!