Із Києва до Луцька і Білої Церкви їздитимуть модернізовані пасажирські потяги

1792 0
Обидва потяги зручні для для маломобільних груп населення.
Фото: «Укрзалізниця»

Фото: «Укрзалізниця»

«Укрзалізниця» запустила два модернізовані пасажирських потяги зі столиці. Зокрема, на маршруті Київ – Рівне – Луцьк почав курсувати модернізований електропотяг Skoda, а на маршруті Київ – Біла Церква запустили приміський електропотяг, який оновили в межах проєкту Kyiv City Express. Він курсуватиме на найбільш завантаженому напрямку Київщини – фастівському. 

«Ми продовжуємо виконувати плани з оновлення рухомого складу, окреслені ще минулого року. Важливо сказати, що ці потяги модернізували на українському підприємстві – Київському електровагоноремонтному заводі «Укрзалізниці». Це означає пряму підтримку вітчизняної промисловості та економіки – тисячі збережених робочих місць та виплачені зарплати працівникам», – пояснює міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

За його словами, оновлення відбувається з дотриманням принципів безбар’єрності та зручності для маломобільних груп населення.

Читайте також: Зеленський підписав закон про бомбосховища у кожній новобудові 

Додамо, потяг на маршруті Київ – Рівне – Луцьк складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць. Потяг є інклюзивним та може перевозити близько 40 тисяч пасажирів на місяць. Kyiv City Express із Києва до Білої Церкви також є інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів з дітьми і велосипедистів. Його запуск покращить якість приміських перевезень для понад 20 тисяч українців, які щодня подорожують фастівським напрямком.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» оголосила про запуск мобільного застосунку для продажу квитків та інформування пасажирів. За допомогою особистого кабінету в мобільному додатку можна придбати квитки на всі поїзди по Україні та оформити повернення квитків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!