Уряд посилив вимоги щодо обліку операцій обміну валюти

1668 0
Уряд запровадив вимоги щодо обліку операцій з купівлі-продажу валюти, які здійснюються не в касах уповноважених банків. Про це йдеться в постанові уряду №149 «Про встановлення вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для окремих сфер застосування».
фото: mors.in.ua

фото: mors.in.ua

Постановою встановлюються вимоги щодо обліку операцій з прийому та переказу готівки через програмно-технічні комплекси самообслуговування - платіжні термінали.

«Реалізація постанови сприятиме підвищенню ефективності контролю за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти та розрахунками готівкою через платіжні термінали, забезпечить нормативно-правове регулювання застосування РРО у зазначених сферах, створить єдині підстави для розробки та впровадження нових сучасних моделей РРО, включення їх до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів і комп'ютерних систем, а також для доопрацювання існуючих моделей РРО», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте також: В Україні спростили процедуру переказів коштів за кордон


Джерело: УНІАН

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!