Україна

В Генштабі Польщі вважають інцидент із російською ракетою навмисною дією

750 0
Польський повітряний простір порушила ракета Х-101, траєкторія якої програмується.
фото умовне

фото умовне

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула заявив, що інцидент із потраплянням російської ракети в повітряний простір Польщі напередодні був «значною мірою навмисною дією». Про це повідомила Європейська правда з посиланням на його слова, які цитує радіостанція RMF FM.

Кукула пояснив журналістам під час брифінгу 25 березня, що польський повітряний простір порушила ракета Х-101, траєкторія якої програмується.

«російські ракети мають відносно низьку точність, тому можливі будь-які варіанти, як навмисне програмування ракети таким чином, так і те, що вона просто відхилилася від певної запрограмованої траєкторії», – додав він.

На думку голови польського Генштабу, слід мати на увазі, що «такі типи цілей на кордоні двох країн завжди є дуже складною дилемою для знищення, оскільки наслідки знищення з нашого боку можуть спричинити небажані наслідки з іншого боку».

Читайте також: У Польщі все більше людей підтримують відправку своїх військ в Україну

«І те саме може статися, коли Україна випустить таку ракету. Така ракета може впасти на польську територію і спричинити певні наслідки. Тому ми, насамперед тут сьогодні, підходимо до цього таким чином, що вважаємо, що це була значною мірою навмисна дія», – вважає польський генерал. 

Окремо Кукула додав, що про інцидент польська сторона повідомила представників НАТО, і «через кілька годин я отримав інформацію, що ми діяли зразково, так, як очікували наші союзники».

Нагадаємо, під ранок 24 березня під час повітряної атаки росіян на Україну одна крилата ракета залетіла на територію Польщі і перебувала у небі над країною 39 секунд. Польські військові не збивали її і кажуть, що знали, що ракета не летітиме вглиб їхньої країни. А дипломати Польщі заявили, що вимагатимуть від рф пояснень щодо цієї ситуації.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!