Київ

В Києві активісти відновили історичні двері аптеки на Хмельницького

915 0
Невдовзі двері повернуться на своє місце

Дубові двері аптеки на вулиці Хмельницького 42, які збирались замінити на пластикові, відновили за оригінальними кресленнями. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Двері були відновлені за оригінальним кресленням, з якого в радянський час була зроблена більш спрощена репліка. Аби відновити історичний контекст — були також використані і автентичні матеріали з яких були виконані первісні конструкції — а саме дуб широколистий», - зазначив він.

Також, за його словами, виготовлений новий оригінальний вітраж, що замінить імітацію вітража, яка була розміщена в аптеці раніше.

Нагадаємо, у жовтні в одній з найстаріших аптек Києва, яка належить КП «Фармація», на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка демонтували оригінальні двері. Активісти виступили проти демонтажу і домоглися, аби сторічні двері зберегли.

З  метою їх відновити було  оголошено збір коштів. За реставрацію взялась ГО «Справжній Київ».

Пізніше з’ясувалось, що зовнішня пара дерев'яних дверей була надто сильно пошкоджена, тож її вирішили відновити за оригінальними кресленнями. Внутрішню пару дверей вдалося відреставрувати. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!