Київ

Історичні двері аптеки на Хмельницького врятувати не вдалося, їх відновлять за оригінальним кресленням

1108 0
Сторічні дубові двері зіпсувались під впливом опадів

Зовнішня пара дерев'яних дверей аптеки на вул. Хмельницького, 42 в Києві буде відновлена за оригінальними кресленнями, внутрішню пару вдалося відреставрувати. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Одна пара дверей дійсно була зношена та в результаті постійної взаємодії з атмосферними опадами втратила конструктивні властивості. Тож, було прийнято рішення про відновлення дверей за оригінальним кресленням та з автентичних матеріалів (дуб). Друга пара дверей були краще збережені та після реставрації готові до повернення на своє історичне місце», -  розповів він.

Загалом на реставрацію було зібрано 12 225 грн. За словами Перова, решту суми на відновлення дверей доклав один із меценатів.

Нагадаємо, у жовтні в одній з найстаріших аптек Києва, яка належить КП «Фармація», на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка демонтували оригінальні двері. Активісти виступили проти демонтажу і домоглися, аби сторічні двері зберегли.

З  метою їх відновити було  оголошено збір коштів. Двері відреставрує ГО «Справжній Київ»

Як ми писали, київські активісти з ГО «Справжній Київ» продовжують справу загиблого на фронті  києвознавця та гіда Сергія Миронова, який раніше займався реставрацією старовинних дверей.

Раніше активісти взялися реставрувати вхідні двері у хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!