В Маріуполі залишаються майже 170 тисяч цивільних, вони потерпають від голоду

1217 0
За час блокади росіяни не допустили в Маріуполь жоден гуманітарний конвой.
Маріуполь/Фото: зі сторінки Людмили Денісової

Маріуполь/Фото: зі сторінки Людмили Денісової

У тимчасово окупованому Маріуполі майже 170 тисяч жителів, які залишилися, потерпають від голоду. У місті катастрофічно не вистачає харчів. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Денісова зазначає, що за два місяці блокади росіяни не допустили в Маріуполь жоден гуманітарний конвой з продовольством від України або міжнародних організацій.

«При цьому окупанти вихваляються тим, що за добу вони доставили та роздали 3 500 продуктових наборів та забезпечили гарячим харчуванням 6 тисяч людей. Це становить 6,5 % від усіх мешканців у місті», – пише вона. 

Читайте також: Росіяни всю ніч обстрілювали Азовсталь

Зазначимо, що Маріуполь опинився у блокаді росіян і фактично знищений. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян, точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ станом на 13 травня, росіяни завдають артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджують на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу «Азовсталь». Для встановлення повного контролю над містом та придушення спротиву наших захисників і захисниць росія застосовує стратегічну авіацію. Зважаючи на заходи з евакуації місцевих мешканців, слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!