У Криму росія планує сформувати додаткові підрозділи до 24 квітня

1569 0
Їх планують використовувати для підтримки бойових дій основних сил, охорони об'єктів на захоплених територіях тощо.
Трансляція телезвернення Путіна в Севастополі після 2014 року/архівне фото DW

Трансляція телезвернення Путіна в Севастополі після 2014 року/архівне фото DW

Аби посилити наступ, загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи на території Ростовської області та на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим. За наявною інформацією, орієнтовний термін формування – до 24 квітня цього року, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ці підзроділи планують використовувати для підтримки бойових дій основних сил у другому ешелоні, охорони адміністративних будівель та важливих об’єктів інфраструктури на захоплених територіях. 

Читайте також: Росія мілітаризує українських дітей в ОРДЛО

Зараз основні зусилля противник зосередив на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утриманні раніше захопленої території. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії. 

Крім того, не виключають провокаційні дії та застосування противником армійської авіації у прикордонних з Україною районах російської федерації, зокрема завдання ударів по цивільних об’єктах.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в діяльності військ противника не відзначили;
  • На Слобожанському напрямку угруповання ворога продовжує частково блокувати місто Харків та руйнувати артилерійським вогнем житлові квартали міста;
  • Очікують продовження спроб наступу на напрямках Ізюм – Слов’янськ та Ізюм  Барвінкове. 
  • У районі безпосередньої близькості від державного кордону з Україною, на території Белгородської області, відзначається розгортання вертолітних майданчиків.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання окупаційних військ продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь;
  • Противник активізував наступальні дії на Сіверодонецькому, Попаснянському, Курахівському та Запорізькому напрямках;
  • Тривають бої за Маріуполь. Ворог проводить штурмові дії в районі морського порту.
  • На Південнобузькому напрямку ворог не припиняє спроби встановити повний контроль над територією Херсонської області. Веде бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка, успіху не має;
  • Корабельні угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують ізоляцію морського узбережжя нашої держави, а також ведення розвідки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!