Київ

В суд передали справу директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука

707 0
Це лише одна з чотирьох справ проти посадовця

До суду скерували обвинувальний акт щодо директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука за розтрату коштів на закупівлі генераторів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

У листопаді 2022 року директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА домовився з підприємством про закупку генераторів для київських пунктів обігріву. Договір уклали на понад 28,6 млн гривень.

Постанова Кабміну від 09.11.2022 звільнила від сплати податку на додану вартість та ввізного мита цю категорію товарів.

«Директор Департаменту підписав платіжне доручення, згідно з яким на рахунок товариства перерахували бюджетні кошти в сумі понад 28,6 млн гривень та безпідставно включений у платіж податок на додану вартість», — йдеться в повідомленні.

Збитки міському бюджету оцінюють в 1,8 млн гривень. Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу відносно посадовця скерували до Подільського районного суду.

Зокрема, санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук є підозрюваним іще у трьох справах.

Посадовцю інкримінують розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці. Правоохоронці наголошують, що дії Ткачука призвели до збитків у сумі майже чверть мільйона гривень.

Перед цим, Ткачук отримав підозру у співучасті в  розкраданні 65 млн грн на переміщенні плавучої насосної станції на річку Десна. 

Першою підозрою, яку отримав Ткачук, була підозра в службовій недбалості через загибель людей біля закритого укриття внаслідок російської ракетної атаки.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!