В Україні – дефіцит медичних масок через коронавірус

2692 0
У МОЗ кажуть, що захисні маски не захищають від коронавірусу 2019-nCoV.
фото тсн

фото тсн

В аптечних мережах України через підвищений попит спостерігають дефіцит медичних масок. Про це повідомляю під час брифінгу повідомив гендиректор Центру громадського здоров’я МОЗ Андрій Скіпальський.

«У МОЗ України відбулася зустріч під головуванням заступника міністра Віктора Ляшка з виробниками та дистриб’юторами хірургічних масок, та їх постачальниками, оскільки можна спостерігати певний дефіцит на ринку, тому обговорили певні заходи щодо розв'язання питання дефіциту на складах і в роздрібних мережах», – каже він.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

Тим часом серед п'яти аптек, які опитали в Києві, медичних масок не було тільки в одній, а в деяких мережах доступні лише під замовлення.

Додамо, у МОЗ кажуть, що наразі специфічного лікування та вакцини від уханського коронавірусу не існує. Захисні маски не захищають від коронавірусу 2019-nCoV. Їх варто одягати людям, що вже захворіли, для зниження ризику зараження інших у закритих приміщеннях. На вулиці маски неефективні.

Станом на 7 лютого у світі зареєстрували 31 472 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 638 – летальні. 70% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом, зафіксували в одній провінції Китаю – Хубей. За межами Китаю зафіксували 225 випадків хвороби, 1одна людина померла. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не фіксували.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!