Політична реклама

В Україні дешевшає пальне

1557 0
У неділю ціни на бензин в Україні пішли вниз: в одній з великих мереж А-95 подешевшав на 10 коп/літр - з 11,1 до 11 грн. Експерти прогнозують, що ціни знизять і інші оператори.

«Є економічні передумови до зниження цін на 15-30 коп/л, в залежності від марки та оператора, тобто бензин може коштувати 10,75-10,9 грн/л, а дизпаливо - 9,75-9,9 грн/л. Такі ціни залишаться стабільними до початку лютого», - упевнений заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.

На думку директора консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, ціни на АЗС впадуть протягом січня на 10-20 коп через слабкий попит на паливо (взимку багато водіїв не виїжджають), - пише Zaxid.net із посиланням на Тиждень.

«Трейдери таким чином хочуть пожвавити продаж, економічна можливість для цього у них є», - говорить Куюн.

У свою чергу президент асоціації «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук роз'яснив: ціни впали тому, що у трейдерів закінчилися дорогі запаси палива, а також стало зрозуміло, що курс долара залишиться стабільним.

Як повідомило джерело в Міненерго, планується, що на найближчому засіданні експертно-аналітичної групи по ринку нафтопродуктів при Кабміні встановлять верхню межу цін: на бензин - 10,9 грн/л, на ДП - 9,8-9,9 грн/л.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет ще в грудні зобов’язав трейдерів до 10 січня знизити ціни.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!