В Україні дозволили бустерну дозу Covid-вакцини для людей від 60 років

1200 0
Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини від Covid-19 для людей віком від 60 років через 6 місяців після другої. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Схеми щеплень:

  • перші дві дози Moderna або Pfizer + бустер Moderna або Pfizer
  • перші дві дози AstraZeneca (Covishield, SKBio) + бустер Moderna або Pfizer
  • перші дві дози CoronaVac + бустер Pfizer
  • перші дві дози за змішаною схемою + бустер Moderna або Pfizer

 

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами. Для того, аби отримати її, можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від коронавірусу. 

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Нагадаємо, що в Україні уже запровадили ревакцинальну дозу вакцини від коронавірусу для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Вони зможуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко також пояснив, що бустерна доза вакцини від коронавірусу потрібна для посилення ефективності від вакцинації, а додаткова – для убезпечення хворих, яких не захистили дві попередні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!