В Україні на 2 млрд грн арештували активи компаній, що належать «Газпрому», «Роснафті» та «Росатому»

868 0
Також наклали арешт на 46 об’єктів нерухомого майна.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні наклади арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації «Роснафта», «Росатом» та «Газпром». Про це повідомляє СБУ.

У ході слідчих дій встановили, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення агресивної війни рф проти України, а також на фінансування діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Орієнтовна сукупна вартість арештованих судом корпоративних прав перевищує 2,1 млрд гривень.

Читайте також: СБУ заарештувала активи українського банку і компанії, що спонсорувала агресію росії 

Також наклали арешт на 46 об’єктів нерухомого майна, що є у їхній власності. В СБУ заявляють, що завдяки своєчасному арешту активів вдалося заблокувати спроби фактичних власників «переписати» їх на підставних осіб, щоб зберегти контроль над ними.

Наразі СБУ продовжує вивчати всі обставини діяльності цих підприємств у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України заарештувала активи компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв та одного із комерційних банків, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин країни-агресора. Служба безпеки не розголошує назви банку та компанії, але, як повідомили LB.ua співрозмовники серед правоохоронних органів, йдеться про ТОВ «Руст Україна» та «Банк Форвард».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!