Політична реклама

В Україні поки що не буде магазинів duty-free всередині країни

1197 0
Норма про можливість відкриття магазинів безмитної торгівлі поза пунктами перетину кордону була виключена з нової редакції Митного кодексу через ризик збільшення порушень, заявив голова Митної служби Ігор Калєтнік.

За словами чиновника, законодавством змінена ця норма і duty-free можуть бути відкриті тільки в установленому законом порядку на кордонах - автомобільних, залізничних, морських і повітряних.

"На сьогоднішній день ми ще не готові до такого рівня, щоб відкривати всередині нашої держави Duty-free з метою зробити неможливими відповідні порушення", - прокоментував чиновник ініціативу створення магазинів duty-free на території України.

При цьому головний митник України зазначив, що за кордоном такі магазини діють всередині країн.

"Є відповідна практика відкриття Duty-free всередині тієї чи іншої країни, і в Європі такі приклади є", - сказав Калєтнік.

Як повідомлялося, раніше влада України заборонила магазинам безмитної торгівлі здійснювати реалізацію товарів юридичним особам, які обслуговують пасажирів міжнародних авіарейсів після проходження ними паспортного та митного контролю.

Джерело: Корреспондент


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!