Україна

В Україні презентували новий застосунок для учнів, їхніх батьків та вчителів

1159 0
Застосунок допомагатиме ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський 1 вересня презентував інноваційний освітній додаток «Мрія». Він повинен допомогти в навчальному процесі учням, батькам та вчителям.

Джерело: Володимир Зеленський

«Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. Він міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки», − йдеться у повідомленні. 

Також застосунок міститиме портфоліо в освіті, де розміщуватимуть інформацію про досягнення та плани учня.
Крім того, у «Мрії» дитина може мати ID – унікальний цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з «Дією».

«Дуже важливо, що «Мрія» нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя – тому, щоб навчати, а не витрачати час», – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв'ю з головним освітянином Олегом Паскою 

Як повідомив Президент, до кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проектом «Мрії» у тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілота», проект планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Нагадаємо, що з метою запобігання відволікання дітей від освітнього процесу управління освіти ЛМР рекомендує з 1 вересня 2023 року  обмежити користування мобільними пристроями у закладах освіти впродовж академічних занять та на перервах під час освітнього процесу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!