В Україні скасують норму про обов’язкові сміттєпроводи у будинках

3171 0
Державні будівельні норми оновлюють з метою переходу на європейську систему сортування сміття.
Фото: Etcetera.media

Фото: Etcetera.media

В Україні скасують радянську норму обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках. Це робиться задля роботи системи сортування сміття, виховання відповідального поводження з відходами й бережливого ставлення до екології та природи. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«В Європі вже давно відмовилися від таких сміттєпроводів. Але в українських під’їздах досі кишить жахлива антисанітарія, сморід та бруд від сміттєпроводів, які обов’язково треба проектувати», – пише він.

Згідно зі змінами до державних будівельних норм (ДБН) щодо житлових будинків, замість сміттєпроводів можна буде використовувати підземний чи вакуумний спосіб збирання сміття. За словами Льва Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть чистоті в житлових будинках та покращенню екологічної ситуації.

Читайте також: Як я втричі зменшила обсяг сміття, яке треба вивозити на полігон

Читайте також: В Україні запровадять нові способи збирання сміття

Також він зазначив, що обов’язкову норму проектування сміттєпроводів залишили тільки у спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку. Зміни в ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через три місяці після опублікування.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!