В Україні ввели в обіг монету номіналом 2 гривні з портретом Івана Труша. Фото

4143 0
На аверсі монети розмістили стилізоване зображення фрагмента картини Івана Труша «Трембітарі» та факсиміле художника.
Фото: ukrinform.com

Фото: ukrinform.com

Сьогодні, 9 жовтня, Національний банк вводить в обіг пам’ятну монету «Іван Труш» номіналом 2 гривні, продовжуючи серію «Видатні особистості України». Про це повідомляють на сторінці Музею грошей Національного банку України у Фейсбуку.

Монета присвячена художнику, мистецтвознавцю, літературному і художньому критику та видавцю Івану Трушу. Він прославився як автор ліричних серій пейзажів – «Захід сонця в лісі», «Дніпро біля Києва», «Місячна ніч над морем», «Могила Тараса Шевченка в Каневі» тощо.

Читайте також: В Україні почали заокругювати суми в чеках

На аверсі монети розмістили стилізоване зображення фрагмента картини Івана Труша «Трембітарі» та факсиміле художника. На реверсі на дзеркальному тлі палітри з пензлями – портрет митця.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні не можуть розраховуватися монетами номіналом 1, 2, 5 копійок. Обміняти ці монети на гроші інших номіналів можна безкоштовно до 30 вересня 2020 року у всіх відділеннях українських банків та до 30 вересня 2022 року Нацбанку, Ощадбанку, ПриватБанку та Райффайзенбанк Аваль. Крім цього, поступово почнуть вилучати з обігу монети номіналом 25 копійок. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!