В Україні за час вторгнення загинуло більше російських військових, ніж під час дворічної чеченської війни

1035 0
Орієнтовно п'ять з половиною тисяч окупантів загинули від початку вторгнення в Україну.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що за  час вторгнення росії в Україну російських військових загинуло більше, як за два роки чеченської війни. 

Зокрема, з 24 по 28 лютого втрати росії складають 5300 особового складу. Під час першої чеченської війни, що тривала з 1994 по 1996 рік втрата складала 5042 людей. Також під час другої чеченської війни, яка тривала з 1999 по 2000 рік, загинуло 7425 військових.  Водночас зазначимо, що МВС України повідомляє про ще більшу кількість втрат з боку росії – 5710 осіб. 

Читайте також: Понад 5 тисяч російських військових уже загинули через вторгнення в Україну

Валерій Залужний також заявив, що під час запеклих боїв на Чорнобильському напрямку отримав поранення начальник штабу 36 армії (Улан-Уде) Східного воєнного округу. У Сіверському операційному районі загинув (за іншими даними, отримав поранення) командир 11 окремої десантно-штурмової бригади (Улан-Уде) Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

«У російських окупантів є два варіанти: бути знищеними або здатися. Ми на своїй землі, а тому захищатимемо її до останньої краплі крові. Як своєї, так і загарбника», – написав він. 

Також нагадаємо, що українська армія знищила уже 29 літаків та 29 гелікоптерів, 198 танків, 846 ББМ, 77 артилерійських систем, 7 ППО,24 РСЗВ, 60 цистерн з ПММ, 3 БМПА, 2 катери та 305 автомобілів.

Станом на 1 березня противник не досягнув успіху на жодному з напрямків. У Генштабі кажуть, що російські окупаційні війська застосовують тактику знищення інфраструктури та нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!