В Україні збільшили фінансування за лікування хворих із Covid-19

2259 0
Тариф зріс на 56 тисяч гривень.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

З 1 листопада 2021 року Національна служба здоров’я України платитиме за одну команду, яка надає допомогу пацієнтам з Covid-19 у стаціонарі медзакладу, 634 330 гривень. Тариф зріс на 56 тисяч гривень. Про це повідомила пресслужба НСЗУ.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається та хто платить за лікування у Лікарні швидкої допомоги

На суму оплати впливає кількість медичних команд, які надають допомогу пацієнтам, інтенсивність роботи закладу та навантаження на медичних працівників.

Наразі договір з НСЗУ за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19» у Львівській області мають 22 медзаклади. Найбільше команд організувала Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м.Львова – 35. А найбільше навантаження у жовтні було у Кам'янка-бузькій центральній районній лікарні. Чотири команди у жовтні надали допомогу 301 пацієнту.

Читайте також: Лікування одного хворого із Covid-19 у Лікарні швидкої допомоги коштує 27 тисяч гривень

Стаціонарна допомога пацієнтам з Covid-19 – безоплатна. Вартість лікування покриває НСЗУ. У перелік безоплатної допомоги пацієнтам з коронавірусом у стаціонарі входять:

  • первинний огляд та тестування на COVID-19;
  • необхідні інструментальні та лабораторні дослідження, такі як розгорнутий клінічний аналіз крові, біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз, рівень глюкози в крові, бактеріологічні та інші;
  • медична допомога відповідно до галузевих стандартів;
  • киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;
  • медикаментозна терапія та знеболення за потреби. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів; 
  • моніторинг та корекція лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів;
  • забезпечення цілодобового лікарського та медсестринського догляду.

У жовтні тариф на медичні послуги із стаціонарної допомоги пацієнтам з Covid-19 становив понад  577 тис грн, а у період з 1 квітня до 30 вересня 2021 року – 554 тис грн.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Сovid-19», – епідеміологиня Наталія Виноград

Додамо, що у серпні за лікування у стаціонарі одного пацієнта з коронавірусом лікарням платили в середньому майже 27 тис. грн.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv з'ясувало, що відбувається у ковідному відділенні Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, чи достатньо медперсоналу та яку частку Сovid-пакету покриває НСЗУ. Детальніше про це читайте у матеріалі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!